facebooktwitteryoutube
in Urheilu - 07 Mar, 2022
by Wiley Cronin - no comments
Turvakalusto maratonille

Maraton on raskas laji ja melkoinen koettelemus ihmiskeholle, joten kaikenlaista voi sattua ja tapahtua matkan varrella. Maratonin järjestäjän on syytä varautua myös haastaviin tilanteisiin hankkimalla saataville riittävästi ensiaputarvikkeita turvaamaan osallistujien terveys kovan koettelemuksen alusta loppuun saakka. Rankalaudan tärkeyden vuoksi on mahdollista ostaa myös se netistä. Osta rankalauta verkossa, niin saat helposti vammat hoidettua.

Rankalauta on tärkeä ensiapuväline

Yksi turvallisuuskaluston perustarvikkeista on rankalauta. Rankalauta on alusta, jolla loukkaantunut tai sairaskohtauksen saanut ihminen voidaan kuljettaa turvallisesti makuuasennossa ja liikkumattomana. Joissakin tapauksissa potilaan saaminen liikkumattomaksi myös kuljetuksen aikana, eli immobilisaatio, on ensiarvoisen tärkeää lisävaurioiden ehkäisemiseksi. Rankalaudan päällä potilaan kuljettaminen esimerkiksi maratonin ensiapupisteelle tai ambulanssiin käy kevyesti ja kätevästi myös maastossa ja muuten haastavissa olosuhteissa. Asianmukaisella kuljetusalustalla voidaan myös vähentää potilaalle siirrosta aiheutuvaa kipua.

Jos olet järjestämässä maratonia, tee heti turvallisuutta lisäävä päätös ja osta rankalauta verkossa. Hyvän rankalaudan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota laatuun, materiaaleihin ja muotoiluun.

Materiaalivalinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että rankalauta on yhtä aikaa kevyt ja kestävä, sillä on selvää, että sen on kestettävä painavakin potilas hajoamatta. Materiaalivalinnassa kannattaa huomioida myös helppo puhdistettavuus. Lisäetua voi olla myös siitä, jos rankalauta on valmistettu sellaisesta materiaalista, että potilas voidaan röntgenkuvata laudalla. Suippo muoto auttaa laudan saamisessa potilaan alle, ja kestäviä kantokahvoja on hyvä olla useita. Osta rankalauta verkossa ja tutki sen tiedot tarkasti.