facebooktwitteryoutube
in Urheilu - 17 Apr, 2016
by dorotea - no comments
Maraton 2016

Vuosi toisensa jälkeen juoksun ystävät ja harrastaja kokoontuvat yhteen useisiin maratontapahtumiin ympäri maailmaa. Vuosittaisia maratoneja järjestetään useita, mutta toiset ovat kisoista tunnetumpia kuin toiset. Esimerkiksi Bostonin huhtikuinen maraton on maailman vanhimpana vuosittaisena juoksutapahtumana yksi suosituimmista. Sitä on järjestetty vuodesta 1897 lähtien ja sille osallistuminen vaatii tietyn aikarajan alituksen. Vuonna 2016 tämä legendaarinen juoksutapahtuma järjestettiin 18.4.

615972-marathon-runnersHiukan erikoisempaa maratonkokemusta halajavat juoksijat matkaavat tänä vuonna 25. kesäkuuta järjestettävälle The Big Five Marathonille Etelä-Afrikkaan. Reitti kulkee Afrikan savannien halki, eikä juoksijoita erota villieläimistä aita tai muukaan este. The Big Five nimitys tulee savannin viidestä suuresta eläinlajista, norsusta, sarvikuonosta, puhvelista, leijonasta ja leopardista. Varsinainen seikkailumaraton on siis kyseessä.

Jos Afrikan juoksuolosuhteet tuntuvat tälle vuodelle liian lämpimiltä, löytyy erikoisempia juoksutapahtumia muualtakin. 29. ja 30. lokakuuta järjestetään nimittäin Polar Circle Marathon, joka siis nimensä mukaan juostaan Grönlannissa, enimmäkseen lumen peittämillä poluilla. Osa matkasta taitetaan kuitenkin myös varsinaisella jäätiköllä!
Useat maratonit käydään keväisin tai syksyisin, kuten Lontoon maraton, joka tänä vuonna osui huhtikuun 24. päivälle ja Berliinin maraton, joka juostaan syyskuun 25. päivänä. Myöhemmin tänä vuonna pääsee juoksemaan toki monille maratonreiteille, kuten Honolulun maratonille. Tämä kilpailu järjestetään 11. joulukuuta Havaijilla. Vaikka tuo Tyynellä merellä sijaitseva saari on pieni, on maraton kuitenkin maailman suurimpien maratontapahtumien joukossa.