facebooktwitteryoutube
in Urheilu - 10 Aug, 2023
by Wiley Cronin - no comments
Mukavat sukat juoksuharjoitteluun

Hyvät juoksukengät ovat treenaajan tärkeimmät välineet. Ne täydentyvät laadukkailla juoksusukilla. Juokset sitten radalla, maantiellä tai maastossa oikeanlaiset varusteet ovat tärkeitä harrastusinnon säilyttämiseksi. Tänä päivänä sukkia on runsas valikoima täsmällisempien käyttötarkoitusten mukaisesti.

Hyvät juoksusukat istuvat kuin toinen iho

Parhaat juoksusukat pitävät hiertymät poissa ja tuntuvat jämäköiltä. Hyvä juoksusukka on yleensä ohut ja saumaton. Sukka istuu kuin toinen iho. Oleellista on myös valita oikea koko. Vältä liian suuria sukkia, sillä se itsessään voi aiheuttaa hiertymiä rullautuessaan.

Korkealaatuiset juoksusukat on valmistettu teknisestä materiaalista, joka pitää jalat kuivina. Sukkien tekniset ominaisuudet siirtävät kosteuden pois iholta sitomatta kosteutta itseensä. Osa juoksusukista on tehty antibakteerisesta materiaalista, mikä pitää jalat hygieenisinä, ja hajut poissa. Oikeanlaisilla juoksusukilla pidät jalkasi kunnossa ja mahdollistat keskeytymättömät treenijaksot. Urheilusukat personoidulla grafiikalla löydät täältä klikkaa lisää verkossa.

Nykyaikaisten juoksusukkien ominaisuudet ja materiaalit

Useimmat mallit ovat ergonomisesti suunniteltuja, jolloin vasemman ja oikean jalan sukka eroavat toisistaan. Tämä mahdollistaa omalta osaltaan täydellistä istuvuutta ehkäisten myös rakkojen muodostumista. Sukan paksuus kannattaa valita sen mukaan, millaisissa lämpöolosuhteissa niitä käytetään. Talvikäyttöön on olemassa villasekoitemateriaaleista valmistettuja sukkia.

Juoksusukkien leikkaus, pehmustus ja saumojen suunnittelu erottavat ne tavallisista sukista. Ne koostuvat yleensä erilaisista osista, joista jokainen on omaan tarkoitukseensa. Osa sukan rakenteesta on tarkoitettu tukemaan jalkaa, osa taas joustaa oikeista paikoista. Juoksusukissa on usein erilaisia vaimennusosia, jotka vaimentavat iskuja ja tärähdyksiä.